10

Η γεωμετρία και η θέση των βραχιόνων του τροχού ισορροπίας έχουν αναθεωρηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν την καρδιά του πλαστά ρολόγια που χτυπά ακόμα πιο αισθητή. Το ιπτάμενο tourbillon έχει τοποθετηθεί στο επίπεδο του καντράν, για μεγαλύτερη οπτική εμπειρία.

Η πίσω θήκη από ζαφείρι αποκαλύπτει την αυτοτυλιγμένη εξαιρετικά λεπτή (3,4 mm) ιπτάμενη κίνηση tourbillon, Caliber 2968, και τα φινιρίσματά της που συνδυάζουν παραδοσιακές και μοντέρνες διακοσμήσεις. Με ταχύτητα 21.600 δονήσεων ανά ώρα (3 Hz), προσφέρει 50 ώρες απόθεμα ισχύος.

Το αφιερωμένο επετειακό ανοιχτό ταλαντευόμενο βάρος σε τόνους ροδίου σε ροζ χρυσό 22 καρατίων φέρει το λογότυπο “50-years” και την υπογραφή Audemars Piguet χαραγμένη στην επιφάνειά του.

Με διαστάσεις 39 χλστ. x 8,1 χλστ., αυτό το επετειακό μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι είναι το πρώτο “Jumbo” στην ιστορία που είναι εξοπλισμένο με αυτοτυλιγμένο ιπτάμενο tourbillon. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια ή έρευνα και ανάπτυξη για να προσαρμοστεί αυτή η επιπλοκή ρολογια ρολεξ μαιμου – που προηγουμένως προοριζόταν για διαμέτρους 41 mm – στον μικρότερο όγκο ενός “Jumbo”.

Η θήκη και το βραχιόλι ολοκληρώνονται με μια εναλλαγή επιφανειών βουρτσισμένου και γυαλισμένου με σατέν. Το χρώμα του καντράν Petite Tapisserie – Bleu Nuit, Nuage 50 – αποτίει φόρο τιμής στο αρχικό μοντέλο και αποκτάται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία PVD (Φυσική Εναπόθεση ατμού) που εγγυάται έναν ομοιόμορφο τόνο σε όλα τα καντράν.

Οι τυπικοί ωροδείκτες και οι δείκτες σε σχήμα μπανιέρας είναι γεμάτοι με υλικό φωτισμού για βελτιωμένη αναγνωσιμότητα σε συνθήκες κακού φωτισμού. Η υπογραφή Audemars Piguet, όπως και το λεπτό κομμάτι, είναι τυπωμένη σε λευκό χρώμα στο μοτίβο Tapisserie. Το κλουβί του ιπτάμενου tourbillon που περιστρέφεται στις 6 η ώρα είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο.

Ο κλωβός tourbillon ρολογια ρολεξ απομιμηση τιμες έχει εξοπλιστεί για πρώτη φορά με μια περιφερειακή κίνηση που συμβάλλει στο να γίνει η κατανομή της ενέργειας στο tourbillon πιο ρευστή, ενώ παράλληλα ελαφρύνει και βελτιώνει το ρυθμιστικό όργανο.